Bedřich Mikulík

Bučící stádo aneb nezodpovědný Czechschmeid ?! (1)

24. 01. 2009 17:50:50
Jasně! Napsali a píší zde různí, různé články, jiní se zase jinde jinak vykecávají v diskuzích, či mnoho jiných se seberealizuje ve svých projevech různými formami. Stálou módou však je, že se všichni často projevují svými úzce subjektivně- neobjektivními názory. Vše jen "stírají", kritizují a mnohdy i shazují různými formami, či způsoby. Doma, na pracovištích, v hospodě, prostřednictvím médií, nebo na různých internetových webech a bůhví jak jinak.
I to stádo se pase s vymezenými
I to stádo se pase s vymezenými "mantinely"..!bmprojekt.blog.cz

Všimněme si, že pochvalu, nebo kvitaci toho dobrého a úspěšného čteme, či slyšíme v porovnání většinou s negativistickými hanobeními velmi málo.

Takže, pořád dokola kecy, kecy, kecičky a stále jen bla, bla, bla - slyšíme, vidíme, ale bohužel také naopak, i sami se někdy nezdržíme a dštíme! Ze všech stran a na všechny strany. Všechno je pro nás, tak jako i pro morálně upadlou politickou opozici špatné, škodlivé a nepřijatelné! Nutně nás musí napadat asociace na „bučící stádo“, které všechno pošlape, rozdupe a zničí, aby si produpalo snadnou cestu pro svou pastvu...

Nutno zdůraznit, že média tyto způsoby totální kritiky prezentují a podporují také. Ono shazovat, degradovat, destruovat a ničit co druhý vytvořil, znamená mít menší nároky na vyšší kvalitu sdělení a hlavně je to pohodlnější. Je velmi snadné preferovat zápory před klady, kterých doufejme, že snad proboha ještě není méně..?!

Všímejme si například, jak často jsou v mediálních projevech všeho druhu frekventovány události za účelem vyjevení negativistické senzace za každou cenu, než přínosů kladných - pozitivních pro společnost. Nehody, vraždy, znásilnění, sexuální delikty, nevěry, podvody, krádeže, tunelování, atd. se objevují na titulních stranách už nejen bulvárních deníků.

O to snazší je pak cesta ke stupidně mediálním senzacím, které nabízí lákavou pastvu „bučícímu stádu“, potažmo úspěšný business z mediálního prodeje. Média mají jeden z hlavních podílů na bulvarizaci ale také vulgarizaci naši společnosti a vytváří tak ideální podhoubí pro tvorbu „bučícího stáda“! Naskýtá se otázka, kdo je za to odpovědný, aby tomu tak nebylo..?!

Normální člověk se schopností rozlišovat špatné od dobrého, musí určitě vnímat, že společnost ztrácí objektivitu. Neboť není normální, pokud neustále a opakovaně čteme, slyšíme, sledujeme či vidíme jen ty "chronické" pochybovače, shazovače, destruktory, bez jakékoliv konstruktivní kritiky - kteří už nedokáží vidět vůbec nic pozitivního na žádném jedinci, natož pak na politikovi, nebo vládě. Zejména, pokud tito tzv. objektivní kritikové dovedou už jen a jen - nazývejme to „bučet“ a sami nic nedělat pro zvrat věcí příštích.

Jsou to ty správné formy a trendy hodné normálního slušného a inteligentního člověka k tomu, jak se zbavit věcí špatných a docílit věcí lepších a smysluplnějších, které by ve svém důsledku vedly společnost ke kultivovanému rozvoji, nebo alespoň vývoji. .?

Jsou vůbec Češi schopni objektivity a tolerantního přístupu k dění kolem sebe? Potažmo jsme vůbec schopni si sami vládnout, když opakovaně svým legálním vládám nemíníme dát prakticky vůbec žádnou šanci aby vládly?

Pokud ne, pak nejsou schopni sebereflexe a nemají právo hodnotit a už vůbec nejsou hodni kritizovat jiné! Protože kdosi kdysi dávno moudře řekl:

„Chceš-li kritizovat jiné začni nejprve sám od sebe..!“

Pokud to ovšem nedokáží, a je jedno kteří.- jestli opoziční nebo ostatní totál-kritici: jsou ostudou Čechů a řadí se všichni do houfu „bučícího stáda", které lze nazvat jen a jen

„CZECHschmeid", protože je to jen a jen tento „druh" který se chová takto nezodpovědně ! (takhle zkomoleně proto, že to digicenzor neblokuje a je to mezinárodně srozumitelné-chá, chá..).

Proto, jak se stát slušným člověkem, vymanit se tak z houfu „bučícího stáda“, vědět co to je morální kodex slušného člověka - čtěte jinde zde na blogu idnes, který je nutno považovat za nedílnou součást tohoto článku:

http://brabenec.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=65352&bk=82223

Pro všechny zejména bučící: mějte prosím na paměti, že tato kritika je konstruktivní a přínosná jen, když si přečtete odkazovaný článek! Nebo jinak bmprojekt.blog.cz

Dole kliknout na Bučící stádo aneb nezodpovědný Czechschmeid ?! (2) !

 

Autor: Bedřich Mikulík | karma: 11.19 | přečteno: 646 ×
Poslední články autora