Krávy bučí, prasata chrochtají a psi štěkají (lidi bla-bla-blují)

15. 02. 2009 13:47:48
Pokud jsme schopni objektivního pohledu na společnost, nabízí se naléhavá otázka. Neměli bychom být všichni podstatně více tolerantnější, ohleduplnější, trpělivější ale také ukázněnější ke všemu dění okolo sebe? A to i v pohledu na politiku vládnoucích koaličních stran a jejich politiků či ministrů?
I to stádo se pase s respektem k vymezeným
I to stádo se pase s respektem k vymezeným "mantinelum"bmprojekt.blog.cz

Vždyť oni něco dělají pro vládu i dění věcí příštích! A pomineme-li hodnotit zde, zda smysluplně, svědomitě a zodpovědně, tak zcela určitě se všichni přinejmenším o to snaží z titulu pověření svými vládními funkcemi.

Anebo jinak. Je z tohoto - bohužel už tolik zaběhaného a typicky našeho specifického přístupu, vůbec nějaké smysluplné východisko..? Umíme se vůbec poučit z vlastních chyb? Anebo je nám jedno, že budeme dalších - třeba zase 50 let, stále jen „bučet" a „dobla-blo-vávat" se k nějaké nové, třeba „bavlněné" revoluci..?

Neměli bychom mít raději všichni více na zřeteli, že změna k lepšímu, většinou vždy sebou přináší ustoupení pohodlnému a zaběhanému a tedy že nás vlastně musí někdy i „bolet", a také přinášet, či obnášet i finanční oběti (např. reformy a zdrav. poplatky)?! A že tedy bychom měli také sami něco obětovat pro to, aby bylo lépe?

My ovšem považujeme za samozřejmé, že pro nás samotné, jsou ovšem přijatelné jen cíle většinou neobjektivně egoistické, slastné, příjemné a pohodlné, protože s nutně horšími pro to, aby v dlouhodobém výhledu byly lepší, se nedokážeme za žádných okolností smířit (např. reformy)!

Vždyť přece i trénink sportovce, který se chce zdokonalovat ve svých výkonech, musí být „bolestivý", neboť jen tak je možno dosáhnou žádostivého efektu. Prostě „bezbolestný" pokrok většinou neexistuje!

Každý určitě zná, jak dovede hodně „otrávit" - slyšet neustále ze všech stran, stále jen negativistickou kritiku vlastní práce - bez jakéhokoliv kladného přístupu, pochopení, pohledu, nebo i pochvaly.

A vlastně o to více je to evidentní, když naše současná vláda, musí být také v čele stále více socansky dementovaného „bučícího stáda". Které si ji většinově sice zvolilo, ale teď už je tou socanskou destrukční antipolitikou tak zblblé, že„vlastně už ani neví co chce a nedá pokoj dokud to socanské NIC nedostane.."! A tak jen „bučí a bučí", protože přiznat, že se nechali oblbnout už nedokáží!

Jsou tito, tedy ještě vůbec schopni objektivního pohledu na svět a dění kolem nás? Vždyť jsou tak netrpělivě, nevychovaně a uboze netolerantní, že těm našim zvoleným nechtějí umožnit vládnout po volební období, které jim bylo z výsledků voleb demokraticky a většinově dříve přisouzeno...!

Copak už nedokážeme ani trochu vnímat naléhavost nutné optimalizace cílů a vytýčených záměrů, které se bohužel většinou musí korigovat v důsledku takřka vyrovnaného výsledku z voleb, a nově vytvářejících se povolebních podmínek? Neměli bychom se naučit přiznat demokratické právo na vládnutí vítěze z voleb přesto, že volby byly docela vyrovnané?! Pokud ne, nejsme demokraté, ale jen součást „bučícího stáda" se svými nechutnými projevy...!

S obdivem a respektem musíme vnímat, jak asi musí být „vymakaná" americká ústava s výsostnými pravomocemi amerického prezidenta! Třeba předposlední prezident G. Bush který vzešel ze super unikátně vyrovnaného výsledku voleb. Víme, že jeho vláda možná nebyla ta z nejlepších, ale pravomoci měl zcela a plně garantovány pro celé své volební období! Kde by také Amerika byla, kdyby se co chvíli opakovaně hlasovalo o projevu nedůvěry s možností jeho odvolání...?! Že..?!

No proboha, vyslovovat opakovaně už po X-té nedůvěru vládě, to je přece zřejmá vizitka nejen špatné ústavy, ale i někoho evidentně toužícího jenom po moci, než o jeho snaze dělat vše pro existenci trvale pevné a lepší společnosti a její budoucnosti.

No a veřejně ještě navíc vyhlašovat že to, co předešlá vláda zavedla, my až budeme u moci zase zrušíme..?! NO TOTO..?!! To přece evidentně znamená systém TAM-ZPĚT-TAM-ZPĚT a vlastně stagnaci společnosti...! Už je vám jasné proč ČSSD nezáleží na smysluplném hospodaření?

Takto to může vyhlašovat snad jen člověk - sice se sexy mozkem, avšak jinak zcela nezodpovědný a bezohledný vůči nám všem zodpovědně se snažícím. A už vůbec ne ten, který hodlá do budoucna kandidovat na nejvyšší politické a vládní funkce.

Takže lidi vzpamatujte se a začněte rozlišovat, ale hlavně napřed přemýšlet než půjdete k dalším volbám..! Ale hlavně vzpamatujte se členové ČSSD, kteří takového svého „vůdce" hodláte znovu volit do čela vaší strany. Protože jeho snaha o zavedení té vaší „slastné" sociální politiky nás, ale hlavně naše děti může později přivést do záhuby!

Na rovinu a otevřeně!

Co kdyby jste vy všichni co na vládu jen všude možně štěkáte a „bučíte", nejprve začali sami u sebe? Jak vlastně většina z vás - co stále jen „bučí a bla-blují", dělá svou vlastní práci?! Odvádíte ji skutečně svědomitě, poctivě a dle svého nejlepšího vědomí a svědomí?!

Nebo také - jak se vlastně z morálně-mravního hlediska chováte, jakým způsobem, či životem žije?! Víte vůbec-vy neurvale egoističní a hysteričtí kritikové současné vlády, jak dodržovat ve svém žití a bytí morální kodex normálního slušného člověka 21. století? Uvědomujete si co je objektivita? Dovedete si sami sobě položit otázku proč zrovna vám imponují typy tlachajících „brouků pytlíků" a „sexy mozků"? Chcete být jako oni?

Pokud ano, pak nejste schopni sebereflexe a objektivity a nemáte právo nejen hodnotit ale už vůbec ne kritizovat jiné! Protože kdosi kdysi dávno moudře řekl:

„Chceš-li kritizovat jiné začni nejprve sám u sebe..!"

 

( brabenec.blog.idnes.cz )


Autor: Bedřich Mikulík | neděle 15.2.2009 13:47 | karma článku: 20.74 | přečteno: 1110x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 25.84 | Přečteno: 363 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 987 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 7 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1229
Snaží se stále aktivně žít tak, aby nakonec nezůstal nikomu na obtíž..! Usiluje - seč to jen jde, nejen o renovaci těla ale i ducha. Analýza, prognóza, koncepce-koordinace-korekce-kooperace-kontrola (5K-jako základní profesionální postupy z praxe projektanta), vnímá jako nedostatkové u všech vládnoucích garnitur!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...